Ahir es va celebrar la tercera sessió de treball del Consell Assessor del Cooperativisme. Aquest Consell està format per una trentena de directius d’algunes de les cooperatives i societats laborals més importants de Catalunya i té l’objectiu de ser un espai de reflexió des del qual es formulin propostes per a potenciar i enfortir l’economia social i cooperativa a Catalunya.

Les sessions de treball s’han centrat en tres temes de vital importància per a la definició del model empresarial del futur. D’una banda s’hi ha tractat la qüestió de les fonts del finançament. En un context on són els Estats i les pròpies entitats financeres les que tenen dificultats per a obtenir finançament, les empreses han de trobar fórmules diferents a les què havien fet servir fins ara per a poder seguir desenvolupant el seu projecte.

El segon aspecte tractat ha estat el del lideratge i la gestió empresarial. Sempre he defensat que les cooperatives i societats laborals han d’aspirar a ser les empreses millor gestionades. I això és possible perquè tenen un avantatge competitiu com és la centralitat de les persones. S’han de trobar maneres per fer que la participació sigui una oportunitat per assolir l’excel·lència en la gestió.

Finalment també s’ha reflexionat entorn a les aliances i la cooperació empresarial. És un tema en el qual hi ha molt de camí per recórrer, ja que hi ha moltes fórmules de col·laboració possibles que poden ajudar a assolir objectius de més en més ambiciosos. En aquest àmbit des del sector públic tenim el repte de generar espais i eines que facilitin aquesta cooperació.

Les sessions han estat molt enriquidores gràcies a l’alt nivell de les aportacions dels directius que formen part del Consell Assessor i a la contribució que diferents experts convidats han realitzat en les diferents reunions. Per aquest motiu dirigeixo el meu agraïment a totes les persones que hi han participat i amb les què esperem continuar col·laborant en el futur. Properament es prepararà un document de conclusions que serà presentat en un acte de cloenda amb el conseller d’Empresa i OcupacióHble. Sr. Francesc Xavier Mena. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.