El passat 21 de març vaig participar en la presentació dels projectes seleccionats en la II edició del programa d’Emprenedoria Social de La Caixa. En l’acte, a més de conèixer el projecte, vam poder coincidir amb d’altres entitats que estan apostant per donar suport i impuls a l’emprenedoria social, un nou corrent emprenedor que està agafant força i que es distingeix per cercar la resolució d’una problemàtica social a través d’una activitat empresarial.

Si bé les fórmules d’economia social són molt utilitzades per aquest tipus d’emprenedors, no és la fórmula jurídica la que defineix a l’emprenedor social, sinó, la seva finalitat i l’impacte social que pugui tenir.

Com diem, és un nou corrent que està rebent suport de diverses institucions. Des de la Generalitat, i concretament des del Departament d’Empresa i Ocupació, també apostem per aquesta forma d’emprenedoria i enguany encetem la tercera edició del programa @EmprenSocial, un programa marc de suport a l’emprenedoria social que incorpora i interrelaciona activitats promogudes i gestionades des de diverses entitats i institucions entre les quals podem trobar institucions públiques, entitats financeres, universitats i escoles de negocis i empreses i entitats de l’economia social.

Una de les actuacions del programa consisteix en la realització de tallers formatius que ajudaran a 30 projectes a posicionar-se amb més visibilitat i viabilitat estratègica. Properament publicarem al portal web del programa els 30 projectes seleccionats, totes elles iniciatives d’allò més interessants i amb capacitat d’impacte social.

No vull acabar sense recomanar-vos la lectura del monogràfic que El Periódico publicarà aquest dissabte dia 30 dedicat a les cooperatives i a la cooperació com a fórmula per al creixement empresarial.

Tagged with:
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.