El dijous dia 18 vaig visitar la Seu d’Urgell juntament amb l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro. En la visita vam poder constatar com l’economia social i cooperativa hi és present amb iniciatives que no són molt nombroses, però sí sòlides i amb capacitat d’incidència al territori.

Així vam poder visitar les instal·lacions de la Cooperativa CADÍ, empresa que amb gairebé 100 anys d’història és una marca reconeguda en l’elaboració de productes lactis. També van poder reunir-nos amb la cooperativa Pediatria dels Pirineus, formada per quatre socis treballadors i l’Hospital de Sant Joan de Déu com a soci col·laborador que realitzen la cobertura pediàtrica tant primària i hospitalària a l’Alt Urgell. Aquesta iniciativa, que incorpora un consultori virtual per apropar el servei als diferents punts del territori, ha estat seleccionada com a bona pràctica pel Departament de Salut.

També vam conèixer de prop el Centre Especial de Treball Integra Pirineus, creat l’any passat i que compta amb 10 empleats, dels quals 7 són persones amb discapacitat. La seva activitat se centra en la gestió forestal i l’extracció de biomassa de boscos públics i privats, així com serveis de manteniment de parcs i jardins.

Aquests exemples ens ensenyen com l’economia social i cooperativa està present a les nostres vides, de vegades molt més que no ens pensem: està en l’origen de molts dels aliments que consumim, està present en serveis de salut o serveis socials que utilitzem habitualment, gestiona i cuida l’entorn natural… En alguns territoris, l’aportació de l’economia social, i particularment del cooperativisme agrari, és cabdal per al manteniment de l’activitat econòmica i per tant també per a la fixació de població i la millora de les condicions de vida en l’entorn rural.

One Response to Visita a La Seu d’Urgell

  1. […] 9.000 tones de formatges distribuïdes en 40 referències. Cadí és un referent històric i una de les principals indústries de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i constitueix una peça clau per al sosteniment i la millora del sector primari del […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.