Ahir el Departament d’Empresa i Ocupació va llançar la Línia de finançament Emprenedors, Autònoms i Comerços. L’Institut Català de Finances aporta els recursos i La Caixa i el Banc de Sabadell comercialitzaran el producte. La línia permetrà finançar operacions d’inversió i circulant d’entre 10.000 i 100.000€, podeu trobar la informació detallada de les característiques en aquest enlaç.

La línia, dotada amb 20 milions d’euros, pretén facilitar el finançament a aquells autònoms i microempreses que tenen una activitat viable però que tenen dificultats per trobar finançament per falta de garanties. Per fer-ho el Departament d’Empresa i Ocupació assumeix el 70% del risc de les operacions aprovades.

L’any passat, amb una línia molt similar vam poder facilitar el finançament a 215 autònoms i microempreses i a 142 empreses del sector del comerç a través del CCAM. En conjunt es van mobilitzar gairebé 20 milions d’euros per al finançament de l’activitat empresarial.

Les dificultats en l’accés al finançament són un dels principals obstacles amb els que es troben avui dia les empreses. Hi ha poc crèdit i és car. Això dificulta el manteniment de l’activitat empresarial i la inversió en nous projectes. Crear productes que permetin superar aquest obstacle és molt important per impulsar l’activitat econòmica i a través d’ella l’ocupació. Cal tenir en compte que els autònoms i les microempreses representen el 95% del teixit empresarial català, i per tant, cal donar-hi un suport adaptat a les seves necessitats.

Esperem ben aviat poder anunciar també productes financers específicament dissenyats per a les necessitats específiques de les empreses i entitats de l’economia social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.