Tal com us vaig anunciar fa unes setmanes en relació a la línia de finançament per emprenedors, autònoms i comerços, hem estat treballant també en dos productes financers adreçats a satisfer les necessitats de finançament de l’economia social i cooperativa. Aquestes vies de finançament han vist la llum avui mateix.

La línia de finançament per a l’economia social acordada amb l’Institut Català de Finances i dotada amb 8 milions d’euros permet accedir a préstecs per a inversió, circulant, capitalització d’empreses i bestretes de contractes del sector públic amb una garantia del Departament d’Empresa i Ocupació que pot arribar al 80% del risc de l’operació.

Es poden beneficiar d’aquesta línia les cooperatives, les societats laborals, els Centres Especials de Treball i les Empreses d’Inserció. Estem estudiant la possibilitat de, en un futur proper, ampliar-la també a d’altres entitats del Tercer Sector. 

També hem acordat amb Avalis ampliar la línia d’avals per a cooperatives per incloure també com a beneficiaris les societats laborals i per cobrir operacions tant d’inversió com de circulant. Per tal de poder accedir als productes d’Avalis, es necessari adquirir participacions socials d’aquesta entitat per valor d’un 4% de l’operació avalada. Per aquest motiu hem convocat uns ajuts per tal que les cooperatives i societats laborals que vulguin accedir-hi poden obtenir un ajut pel qual el Departament d’Empresa i Ocupació es fa càrrec d’aquest import.

 

Amb aquests dos productes volem contribuir a la consolidació i el creixement de les empreses d’economia social i cooperativa, en un moment en què les dificultats d’accés al finançament bancari suposen un important fre per a l’activitat empresarial en general i en particular per a les empreses d’economia social i cooperativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.