Dissabte va sortir publicat un monogràfic a l’Econòmic -setmanari d’informació econòmica inclòs a El Punt Avui- amb el títol “Les cooperatives es reinventen”. En aquest monogràfic, promogut des de la Direcció General, hem volgut mostrar com el sector cooperatiu està donant passes per convertir-se en un model de referència per al període postcrisi. El podeu llegir aquí.

image003

El pla AraCoop, o  la nova Llei de Cooperatives són alguns dels elements que podem impulsar des del sector públic per afavorir la creació de cooperatives i el creixement de les existents, però el principal protagonisme recau en les pròpies empreses, que mitjançant la innovació, la internacionalització, el creixement, fusions aliances i altres formes de cooperació empresarial, han de continuar donant resposta a les necessitats econòmiques, socials i ambientals de la nostra societat mitjançant una activitat econòmica rendible en termes de mercat.

Justament sobre cooperació empresarial va tractar el darrer Debat d’Economia Social i Cooperativa de l’any que vam celebrar el passat divendres dia 13, en la qual vam comptar amb les experiències de Grup CLADE i Uni.Co. David Vargas, director general d’Uni.Co, va explicar l’experiència d’aquestes 10 cooperatives de treball dels sectors tecnològic, energètic i industrial per crear un grup que sigui referència en aquest sector. Per la seva banda, David Cos, president del grup CLADE va assegurar que “les cooperatives tenen molt de futur si són capaces de ser molt operatives”. Així mateix va apostar per cooperar no només amb altres cooperatives, sinó, com fa CALDE, amb qualsevol tipus d’entitat basada en els valors d’excel·lència empresarial que ells persegueixen.

image004

Un altre exemple de cooperació el vam trobar al Business Social With Value que es va celebrar dijous passat amb el suport del Departament. En aquest acte més de 60 Centres Especials de Treball van tenir una trobada amb prop de 300 empreses mercantils per oferir-los els seus productes i serveis. L’apropament entre les empreses “socials” i les mercantils, és un camí que s’ha de recórrer per augmentar la viabilitat empresarial de les primeres i per aconseguir entre tots l’objectiu últim d’inserir laboralment les persones amb discapacitat.

image005

 El tema de la cooperació empresarial és un tema que no afecta només a les cooperatives o l’economia social, és el tema del conjunt del nostre teixit empresarial, que necessita generar sinergies per competir en un entorn global.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.