El passat dilluns va tenir lloc la jornada de presentació de la xarxa Catalunya Emprèn amb la participació del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. La xarxa Catalunya Emprèn, impulsada pel Departament d’Empresa i Ocupació, està formada per administracions locals i supramunicipals, col·legis professionals, agents socials i econòmics, universitats i entitats del sector privat d’arreu de Catalunya que donen serveis integrals de suport a  les persones emprenedores.image001

A l’acte de presentació vam poder sentir les experiències de 4 emprenedors de diferents punts del territori: Jordi Mayals de la cooperativa L’Estoc, Josep Mascarós de Biotactex, Jacint Subirats de Cubikayak i Xavier Pladellorens de Deporvillage. Em vull quedar amb una frase de Josep Mascarós que va dir “no he rebut ni un euro de l’administració, però el què he rebut en formació i assessorament m’ha suposat molt més que el finançament”. Justament aquest és el motiu de ser d’aquesta xarxa d’entitats: donar un suport que, més enllà del finançament, permeti millorar els projectes empresarials per tal que es creïn amb majors condicions de viabilitat.

Com vaig dir en l’acte la màgia dels emprenedors és insubstituïble, ells han de ser el centre del desenvolupament econòmic i la tasca de l’administració no és substituir-los, ni molt menys controlar-los. En la mesura del possible cal acompanyar-los i facilitar que les seves idees es transformin en empreses amb futur.

Aquesta xarxa d’entitats, inclosa en el programa Catalunya Emprèn, respon a la voluntat d’alinear entitats i recursos per donar un suport més efectiu a les persones emprenedores. En conjunt són 89 entitats promotores i més de 100 entitats participants que tenen previst atendre prop de 30.000 potencials emprenedors i donar suport a la creació de més de 4.000 empreses i a la consolidació de 4.500 empreses amb menys de 3 anys de vida.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.