Aquest dimecres es va presentar públicament el programa Respon.cat, iniciativa empresarial promoguda des del Consell General de Cambres de Catalunya,  per al desenvolupament de la Responsabilitat Social. L’acte va comptar amb la participació del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i hi van assistir més de 150 persones. També hi han intervingut el president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Miquel Valls, el president del Grup de Treball RSE de la Cambra de Comerç i delegat de DKV, Josep Santacreu, i el professor d’Esade, Josep M. Lozano.

El programa Respon.cat que compte amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació pretén implicar les empreses més compromeses amb la societat amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de la gestió de la Responsabilitat Social a Catalunya.

image001Tal com va comentar el conseller, entre les causes de la crisi econòmica que hem patit n’hi ha de relacionades amb les males pràctiques empresarials, amb una economia allunyada de les necessitats reals, i amb unes bases mancades d’ètica i de sentit de la responsabilitat que les empreses i l’economia han de tenir envers la societat. Els reptes del desenvolupament econòmic a Catalunya passen per un augment de la competitivitat i la internacionalització. Però a més, ha de ser un creixement sostenible, això vol dir, d’una banda, que sigui perdurable en el temps (llarg termini), i de l’altre que sigui capaç de comprendre i donar resposta als reptes que la societat posa damunt la taula.

En aquest sentit, Respon.cat pretén esdevenir el centre de referència a Catalunya en gestió empresarial socialment responsable i un actor internacional de prestigi en la matèria. El Departament d’Empresa i Ocupació dóna suport a la iniciativa que sumada a la resta d’accions de Govern, pretén situar la Responsabilitat Social com estratègia de millora de la competitivitat de les empreses i organitzacions catalanes vinculat als atributs i valors de país.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.