Fa uns dies vaig fer la inauguració de la 50 Jornada Corresponsables “RSE i Sostenibilitat: claus per a generar més confiança de la societat en les organitzacions”. L’acte va estar organitzat per Media Responsable, editorial de referència en l’àmbit de la Responsabilitat Social de les Empreses i va reunir unes 400 persones, en una mostra més de l’interès que desperta aquest tema i la construcció de relacions diferents entre l’empresa i la societat.

image001Les empreses són un actor social de primer ordre: de la seva activitat se’n deriven conseqüències que no són neutres per al conjunt de la societat. Algunes són clarament positives: la creació d’ocupació i riquesa, mentre que d’altres poden arribar a ser negatives. Per la qual cosa cal que tinguem empreses que siguin sostenibles en tres àmbits clau: l’econòmic, el mediambiental i el social. La Responsabilitat Social Empresarial s’ha de veure com un factor de competitivitat, no de filantropia ni de costos.

L’economia social i cooperativa és un model empresarial que incorpora d’una manera natural molts dels àmbits de la gestió socialment responsable. Com sabeu, des de la Direcció General estem duent a terme diverses actuacions per impulsar-la i fer créixer el seu pes en el conjunt del teixit empresarial del país.

En aquest sentit, tal i com ja us vaig anunciar, hem renovat la línia de finançament per a l’economia social i cooperativa en col·laboració amb l’ICF. La novetat d’aquest any és que hem ampliat els beneficiaris per incloure pràcticament la totalitat d’empreses i entitats de l’economia social i cooperativa:  cooperatives, societats laborals, Centres Especials de Treball, Empreses d’Inserció i, per primer cop, entitats del tercer sector (associacions i fundacions) que fan activitats de serveis socials.

Una altra línia d’actuació que estem impulsant i de la qual ja us he anat parlant és el programa aracoop. Aquesta setmana hem fet reunions de treball al respecte amb els Serveis Territorials del Departament i amb les entitats locals sòcies del programa per anar planificant les 16 activitats i més de 400 accions que s’han de dur a terme fins a l’octubre i quepresentarem el proper dia 25 de març al Palau de la Generalitat amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

image002Amb aquest programa confiem en generar un impacte rellevant al conjunt del territori i de les pròpies empreses de l’economia social i cooperativa per tal de renovar, ampliar i enfortir el sector i situar-lo com un model de referència a l’hora d’emprendre, crear i fer créixer una empresa, incorporant – a més de valor-  valors per a una gestió socialment responsable.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.