El passat dimarts dia 6 de maig, el Govern va aprovar el projecte de Llei de Cooperatives per a ser remès al Parlament. El projecte té per objectiu donar a les cooperatives un marc jurídic flexible amb diferents alternatives i útil per adaptar-se als canvis de la situació social i econòmica.

La nova llei vol fomentar la creació de noves cooperatives i la consolidació de les ja existents, reforçar les vies de finançament de les cooperatives, tant a nivell intern com extern, millorar la gestió empresarial i assolir un major dimensionament del món cooperatiu.

El projecte treballat intensament amb les entitats representatives del sector i -si bé es mantenen discrepàncies en alguns aspectes concrets per la pròpia diversitat del moviment cooperatiu- s’hi ha incorporat moltes de les aportacions fetes i existeix un consens majoritari entorn a la conveniència de renovar el marc normatiu del cooperativisme.

Cal dir que no es pretén imposar un únic model, sinó que la finalitat és obrir un ventall de possibilitats, de manera que cada cooperativa, en funció de les seves necessitats i dels seus objectius pugui autoregular en els estatuts socials i decidir quina fórmula de les diferents possibles s’adapta millor a la seva realitat, i tot això mantenint els trets essencials de les societats de persones: la gestió democràtica i la primacia de les persones per sobre del capital.

Aquesta reforma suposa una oportunitat per renovar el cooperativisme, fer-lo més atractiu per als nous emprenedors, dotar de més instruments a les empreses per enfortir la seva gestió empresarial i social, facilitar la cooperació empresarial i el creixement i posicionar l’economia social i cooperativa com un model empresarial de referència per al segle XXI tot ampliant la seva incidència en el teixit econòmic català i en el conjunt de la societat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.