Durant les properes setmanes, la majoria de nosaltres gaudirem d’uns dies de descans, ben merescuts vista la intensa activitat que hem dut a terme durant tot el curs en els diferents àmbits de competència de la Direcció General.

En l’àmbit de l’economia social i cooperativa hem posat en marxa el programa aracoop i hem elaborat un projecte de Llei de Cooperatives que ja es troba en fase de tramitació parlamentària. Així mateix, continuem donant suport alfinançament de l’economia social i cooperativa amb diversos productes financers i subvencions per facilitar la seva capitalització.

En l’àmbit de l’emprenedoria i treball autònom, hem posat en marxa la xarxa Catalunya Emprèn amb més de 170 entitats participants. Hem posat també en marxa el programa pilot de suport a la consolidació del treball autònom per acompanyar 600 treballadors a autònoms per consolidar la viabilitat del seu negoci. A més dels serveis d’acompanyament, també facilitem el finançament mitjançant la Línia Emprenedors, Autònoms i Comerços dotada amb 20 milions d’euros.

image007Hem continuat, així mateix, alineant diverses iniciatives d’entitats i institucions diverses en l’àmbit de la Responsabilitat Social, amb el pla RSCat, del qual hem iniciat aquest curs un butlletí informatiu, i també de l’emprenedoria social mitjançant @EmprenSocial.

En l’àmbit de l’exclusió social, enguany s’ha assolit el màxim pressupost de la història per a la Renda Mínima d’Inserció, arribant als 173 milions d’euros, però, més important que això, hem fet un avenç important en polítiques actives per a la inserció sociolaboral amb actuacions com el programa Treball i Formació, en col·laboració amb el SOC, per inserir 1.200 beneficiaris de la RMI, així com el suport a la contractació de persones en risc d’exclusió per part de les Empreses d’Inserció.

image006Així mateix, s’està fent un important esforç pressupostari per mantenir el nivell d’ajuts als Centres Especials de Treball, malgrat que el finançament de l’Estat segueix a la baixa. Enguany, l’aportació de fons propis de la Generalitat al manteniment dels CETs ha superat per primer cop a la que fa l’Estat, que és qui té l’obligació legal de finançar els ajuts. Aquest va ser un dels 23 temes que el president de la Generalitat Artur Mas va posar sobre la taula del president del govern espanyol Mariano Rajoy en la reunió del passat dimecres.

Hem fet molta feina, però ens en queda molta per endavant: per enfortir i potenciar totes les actuacions que fem de suport a l’emprenedoria, l’economia social i cooperativa, la Resonsabilitat Social de les Empreses i la lluita contra l’exclusió social i laboral. Per tot això, us desitjo unes molt bones vacances.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.