image002

Els dies 17 i 18 s’ha celebrat un acte singular en el marc del programa aracoop: Update cooperatiu: descobrint nous potencials de col·laboració. Durant 24 hores, 50 empreses d’economia social i cooperativa han estat explorant les possibilitats de coinnovació, és a dir,  la creació de nous productes i serveis fruit de la col·laboració entre empreses. Per fer això ha calgut treballar en la definició dels seus problemes i també dels seus “actius”, és a dir, les seves capacitats i potencialitats. La combinació d’uns i altres ha generat idees que poden ser l’espurna que encengui nous projectes.

 

La sessió de treball ha estat conduïda per Alfons Cornella i l’equip d’Infonomia, reconeguts experts en processos d’innovació que treballen amb empreses de tot el món i que són ferms convençuts que el futur passa per la col·laboració i cooperació entre persones i empreses per respondre els reptes d’una societat cada vegada més complexa.  La cooperació i la innovació han de ser un dels elements clau per a la competitivitat, no només de les empreses cooperatives, sinó del conjunt del teixit empresarial del país. El millor de tot és que aquestes no depenen de la capacitat financera, sinó de la voluntat i del talent.

La recerca de la competitivitat i de l’eficiència empresarial és el què perseguim també amb un projecte que posarem en marxa properament per elaborar plans de viabilitat i millora a 20 empreses d’inserció de FEICAT. Amb aquesta mateixa entitat vam fer un intercanvi a Montpeller amb les Empreses d’Inserció del Languedoc-Roussillon, per intercanviar experiències i conèixer el seu model regulatori, financer  empresarial. Amb aquestes iniciatives perseguim que les Empreses d’Inserció -a l’igual que les cooperatives i el conjunt de l’economia social- siguin plenament competitives en el mercat i líders en el seus respectius sectors.

 

És el cas per exemple de l’empresa d’Inserció Roba Amiga que ha inaugurat, amb la participació del conseller Felip Puig, una nova planta de reciclatge tèxtil a Sant Esteve de Sesrovires. La planta d’aquestes característiques més important del Sud d’Europa a la qual treballaran 45 persones, 31 de les quals procedents de col·lectius en risc d’exclusió. 28 d’aquests llocs de treball seran de nova creació. Les previsions de l’empresa són ampliar progressivament la capacitat de la planta fins arribar als 150 llocs de treball, 100 dels quals per a persones en risc d’exclusió.

 

Exemples com aquests són els que necessitem per assolir un major dimensionament de l’economia social, millorant la seva dimensió empresarial per tal de maximitzar el seu impacte social.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.