Ahir vaig tenir l’ocasió de visitar i conèixer més a fons la Fundació Apadis, una entitat que actua al Vallès Oriental treballant per a la inserció laboral de persones amb discapacitat en l’empresa ordinària. La plena integració de les persones amb discapacitat en el mercat l’aboral es produeix quan aquestes s’insereixen en l’empresa ordinària.

Comparteixo amb vosaltres aquest enllaç a un vídeo molt interessant què explica, en base a testimonis de les persones amb discapacitat i també dels seus companys a les empreses, quina és la tasca d’Apadis. La seva metodologia es basa en una primera fase de formació, una segona de pràctiques en empreses i una tercera en què l’empresa ja contracta la persona amb discapacitat que segueix comptant amb el suport d’un preparador laboral, metodologia que es coneix com Treball amb Suport.

D’altra banda, aquesta setmana hem fet el primer pas per a la propera edició del programa aracoop amb la publicació de l’ordre reguladora del programa. L’objectiu d’aquesta segona edició serà ampliar l’impacte de l’economia social i cooperativa actuant sobre les empreses, sobre les persones i sobre el conjunt de la societat. En aquest sentit el programa aracoop 2015 s’estructurarà en tres línies d’actuació: assessorament, aprenentatge formació i millora de les competències professionals i promoció i difusió de l’economia social i cooperativa.

imatge-xavier-lopezL’economia social i cooperativa està contribuint a la recuperació econòmica i de l’ocupació i el programa aracoop és un bon instrument per incrementar el seu impacte. El programa ja s’ha convertit en una referència a Catalunya i també fora del país, aquesta setmana una delegació de Flandes ens ha visitat per conèixer de primera mà les actuacions desenvolupades en el marc del programa. Esperem que aquesta segona edició sigui igualment exitosa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.