Ahir vaig participar en la inauguració del Simpòsium “Cooperativisme i Economia Solidària: un horitzó per al desenvolupament professional i territorial”, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Sempre és una bona notícia que entitats de tot tipus, i especialment les universitats, s’interessin per l’economia social i cooperativa i el seu potencial de creació de riquesa, ocupació i desenvolupament en el conjunt del territori.

Precisament, un dels gran actius del programa aracoop -que vam clausurar la setmana passada– ha estat el fet d’haver pogut implicar 80 entitats entre entitats locals, universitats, cambres de comerç, col·legis professionals, entitats financeres i fundacions i associacions. Aquesta implicació l’hem de mantenir i ampliar durant l’edició 2015 del programa ja que la seva participació és vital per permeabilitzar el conjunt de la societat catalana en el valor i els valors que aporta l’economia social i cooperativa.

Cada vegada més, l’economia social i cooperativa rep el reconeixement a la seva contribució al nostre desenvolupament col·lectiu com ho demostra la plaça Francesc Macià atorgada a la cooperativa Cadí així com la medalla atorgada també a Agustí Castells per la seva tasca en el cooperativisme agrari (va ser un dels impulsors i president de la cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre). I no és estrany tenint en compte que les cooperatives estan en aquests moments en l’avantguarda de la creació d’ocupació i que tenim cooperatives destacades i sòlides que són capaces de resistir el pas del temps amb bona salut. Així, enguany, l’Hospital de Barcelona, el primer hospital cooperatiu del món, celebra el seu 35è aniversari. Igual que ho fa la presència presència d’Abacus a Sabadell (i 46 a Catalunya).

Un altra de les cooperatives referent a Catalunya és La Fageda, protagonista del darrer número del Butlletí RSCat de Responsabilitat Social a Catalunya. En definitiva, un conjunt d’exemples i notícies que evidencien la bona salut de l’economia social i cooperativa a casa nostra i que volem continuar impulsant.

Esperant que aquesta informació sigui del vostre interès, us desitjo un bon cap de setmana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.