xavier-lopez

Aquest dilluns es va celebrar al Palau de la Música Catalana un concert per celebrar el 25è aniversari d’AURA Fundació. Aquesta entitat treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de la seva inserció social i laboral, mitjançant la metodologia de treball amb suport, de la qual va ser una de les entitats pioneres. En aquests 25 anys han aconsguit inserir més de 200 persones. La Fundació va voler reconèixer la col·laboració de la Generalitat durant aquests anys i va entregar una placa commemorativa als Departaments de Governació i Relacions Institucionals, Benestar i Família i Empresa i Ocupació  va fer entrega d’una placa en reconeixement a la tasca duta a terme durant tots aquests anys.

La plena integració dels col·lectius de difícil inserció com ara les persones amb discapacitat o les persones procedents de situació d’exclusió social és un objectiu de país per aconseguir una societat cohesionada, d’acord amb els valors de la societat que volem. En l’àmbit de la inserció de persones en situació o risc d’exclusió social, tenen un paper fonamental les empreses d’Inserció, que l’any passat van créixer en facturació i ocupació donant feina a gairebé 2.000 persones.

xavier-lopez-2

Dimecres vam acompanyar la nombrosa delegació catalana de la FEICAT (Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya) a la XIII jornada Estatal de Empresa de Inserción: Nuevos Horizontes 2020 en què es van tractar les oportunitats d’innovació social de les empreses d’economia social, els instruments financers per a projectes d’inclusió social i bones pràctiques d’Empreses d’Inserció. Així mateix, la setmana que ve tindrà lloc un important acte que permetrà visualitzar la important tasca social i econòmica d’aquestes Empreses: el Cercle d’Economia acull, el 24 de novembre,  l’acte “Quan l’atur condemna a l’exclusió social” en què hi participarà també l’Albert Alberich, director general de Formació i Treball i el professor de l’IESE Alfred Pastor.

 

Per maximitzar l’impacte de les empreses d’economia social és imprescindible el dimensionament, la innovació i la cooperació entre empreses. Un bon exemple és el del Clúster Créixer que avui divendres ha fet un acte conjunt de presentació de l’oferta de serveis d’hoteleria, restauració i Turisme de les seves empreses sòcies que ha comptat amb la participació del conseller Felip Puig i en què s’ha tractat el tema del turisme responsable, una tendència a l’alça a casa nostra.

 

La responsabilitat social és l’altra pota que falta per a maximitzar l’impacte social de l’activitat empresarial. Aquesta permet que l’empresa ordinària participi també dels objectius que tenim com a societat quant a integració sociolaboral i protecció del medi ambient. En aquest context s’obre un immens espai de col·laboració entre les empreses socials i les convencionals per tal que ambdues puguin assolir els seus objectius contribuint a la millora de la cohesió social i a la protecció del medi ambient. Sobre la Responsabilitat Social, aquesta setmana hem editat un nou monogràfic que tracta del posicionament de les administracions i dels agents econòmics i socials al respecte, us recomano que el llegiu.

 

Esperant que aquesta informació sigui del vostre interès, us desitjo un bon cap de setmana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.