Com és habitual en aquestes dates, toca fer balanç del què s’ha fet durant l’any i, enguany, podem dir sense por a pecar d’immodèstia, que ha estat un bon any, en què s’han materialitzat projectes que portàvem temps ideant i construint i que, per fi, han tingut una realització palpable i un impacte real sobre les empreses i els ciutadans.

 

En l’àmbit de l’economia social i cooperativa hem dut a terme la primera edició del programa aracoop, amb resultats encoratjadors que ens conviden a repetir l’any que ve. També enguany hem culminat els treballs preparatoris del projecte de Llei de cooperatives i ara aquest es troba al Parlament on esperem que completi la seva tramitació i puguem donar a les cooperatives el marc jurídic que necessiten per competir en el segle XXI. També hem obert el fons d’avals de l’economia social al conjunt d’empreses i entitats de l’economia social i cooperativa.

 

En l’àmbit de l’emprenedoria i el treball autònom, enguany s’ha posat en marxa la xarxa Catalunya Emprèn que ofereix serveis integrals de suport a les persones emprenedores, amb 160 entitats participants que, fins al mes de setembre havien contribuït a la creació de més de 2300 noves empreses. Així mateix hem impulsat el programa Consolida’t, que ha permès donar suport a la consolidació de prop de 600 treballadors i treballadores autònomes, en una actuació sense precedents de suport a aquest col·lectiu.

 

Malgrat que les dificultats financeres continuen dificultant les polítiques d’inserció laboral, durant l’any 2014 hem seguit donant suport als Centres Especials de Treball, superant per primera vegada els fons propis de la Generalitat, els fons transferits per l’Estat per a aquesta finalitat. Així mateix, l’any 2014, el programa de la Renda Mínima d’Inserció ha tingut el pressupost més gran de la seva història amb 173 milions d’euros. A més, hem impulsat les polítiques actives per a la inserció sociolaboral d’aquest col·lectiu amb el programa Treball i Formació i amb el suport a les Empreses d’Inserció.

 

Totes aquestes actuacions penso que han contribuït , ni que sigui modestament, a què es produeixi un cert canvi de tendència que estem veient en l’economia catalana i també a preservar la cohesió social en moments particularment difícils. Vull agrair-vos a tots els que heu contribuït a fer-ho possible la vostra tasca. La vostra professionalitat i el vostre entusiasme fan possible que puguem marcar aquesta petita diferència que contribueix a la millora de la nostra economia i de la nostra societat.

 

Amb la satisfacció d’haver complert amb la nostra missió com a servidors públics, us desitjo que passeu un bon Nadal i una feliç entrada d’any 2015.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.