Com bé sabeu aquest és el darrer butlletí d’Economia Social i Cooperativa del 2014. Hem treballat tot l’any per acostar-vos una mica més a l’economia social i cooperativa de Catalunya i d’Europa. I podem dir que ha estat un any important en aquest sentit. Després de molta feina, enguany, el projecte de Llei de cooperatives ha arribat per fi al Parlament on esperem que pugui culminar el seu procés i puguem dotar les cooperatives del marc jurídic que necessiten per competir en el segle XXI.

Així mateix, 2014 ha estat l’any de l’aracoop, un ambiciós projecte que ha volgut unir els esforços de la Generalitat, de les entitats representatives del cooperativisme i de més de 80 entitats per ampliar, enfortir i renovar l’economia social i cooperativa. 6.500 persones participants i prop de 200 projectes s’han beneficiat de les activitats d’aracoop. L’any 2015 durem a terme una segona edició en què esperem ampliar l’impacte i superar un llistó que ja està força alt.

Finalment, hem continuat facilitant instruments financers per tal que les empreses i entitats de l’economia social puguin tirar endavant els seus projectes. En aquest sentit, és important destacar el compliment del compromís d’ampliar al conjunt d’entitats de l’economia social la possibilitat de finançar-se a través del Fons de Garantia d’Avals de l’ICF per a l’economia social i cooperativa.

El Butlletí d’Economia Social i Cooperativa -que enguany ha estrenat nou format- així com el compte de Twitter@coopscatalunya, han estat fidel reflex d’aquestes activitats, però també, i sobretot, d’aquelles protagonitzades pel propi sector, per les empreses d’economia social i cooperativa, que són les que realment impulsen dia a dia aquest model empresarial: creant nous projectes, generant ocupació i aportant solucions als reptes socials i mediambientals que tenim.

Us volem donar les gràcies per totes aquelles aportacionsque ens heu fet arribar i a totes les persones que ha col·laborat i han format equip per donar a conèixer les cooperatives com un model empresarial viable i transformador a l’hora d’emprendre, crear i fer créixer una empresa. Tots plegats, a través d’aquest Butlletí, us desitgem Bon Nadal i Bones Festes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.