Retornem de les festes nadalenques carregats de bons propòsits i de bons projectes. Durant aquests dies no hem estat aturats i s’han produït novetats en el suport a l’emprenedoria i el treball autònom. El passat 30 de desembre es va publicar la convocatòria de la xarxa Catalunya Emprèn que serveix per seleccionar les entitats que participen a la xarxa oferint serveis integrals de suport a l’emprenedoria al conjunt del territori.

Les entitats de la xarxa Catalunya Emprèn ofereixen a les persones emprenedores els serveis d’informació i orientació, assessorament, formació i suport a la consolidació de les empreses creades així com d’altres serveis complementaris que donen resposta a diferents necessitats de les persones emprenedores. A falta de tancar oficialment les dades, l’any 2014, aquestes entitats van atendre més de 20.000 persones, van donar suport a la creació d’aproximadament 4.000 empreses i a la consolidació de 4.300 empreses més.

Així mateix, el 2 de febrer es va ampliar el termini de presentació de sol·licituds per a la Línia de Finançament Emprenedors Autònoms i Comerços. Com sabeu, aquesta línia, comercialitzada per Banc Sabadell i Caixabanc, permet finançar préstecs o lísings tant per inversió com per a circulant. El Departament d’Empresa i Ocupació assumeix un 70% del risc de l’operació, de manera que es facilita l’accés al préstec. La nova data límit de presentació és el 27 de febrer i les operacions s’hauran de formalitzar abans del 21 de maig de 2015.

En aquesta línia de suport a l’activitat emprenedora i als autònoms, properament posarem en marxa les accions del programa Consolida’t que té l’objectiu d’impulsar la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom mitjançant accions de formació i assessorament personalitzat a 500 persones treballadores autònomes. Els participants rebran formació en anàlisi del compte de resultats i gestió de la tresoreria, així com d’altres píndoles formatives segons les seves necessitats en aspectes com gestió econòmica, jurídica i documental, gestió comercial i atenció al client, gestió del temps, comunicació, networking i coworking. A més rebran un assessorament personalitzat per treballar aspectes comercials i de màrqueting i la gestió econòmic-financera del negoci.

Amb aquestes actuacions pretenem impulsar la creació, el finançament i la consolidació del nous negocis, i molt particularment, evitar la mort prematura de moltes iniciatives. Tal com mostren les estadístiques, en els primers anys de l’activitat empresarial molts negocis fracassen i sovint és per qüestions relacionades amb la manca de coneixements de gestió del negoci. Donar suport a les etapes primerenques als autònoms i microempreses –autèntica base del nostre teixit empresarial- contribueix decisivament al desenvolupament econòmic i a l’ocupació al conjunt del territori.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.