image002 (1)

Aquesta setmana hem començat a treballar en la posada en marxa de l’edició 2015 del programa aracoop. El passat dilluns ens vam trobar amb els 19 proveïdors que desenvoluparan les actuacions previstes al programa per tal de començar a desenvolupar els plans de treball. Així mateix, dilluns que ve ens trobarem amb les més de 80 entitats col·laboradores del programa per compartir els objectius i activitats previstes i teixir les complicitats necessàries per aconseguir que el programa permeabilitzi i arribi al conjunt del territori i dels diferents sectors econòmics i socials.

Durant la propera setmana obrirem les convocatòries per a participar en algunes de les accions previstes en el programa, en concret les següents:

 

–          Acompanyament i suport a la viabilitat de 30 nous projectes empresarials d’economia social i cooperativa

–          Acompanyament expert per millorar i enfortir la viabilitat de 25 empreses d’entre 0 i 6 anys d’antiguitat

–          Acompanyament expert per al creixement i/o internacionalització de 25 empreses

–          Acompanyament expert per al creixement i/o internacionalització de 10 empreses cooperatives del sector agrari+

–          Acompanyament per a l’establiment d’indicadors i publicació de memòries de sostenibilitat en 15 empreses

–          Seminaris de millora de competències professionals per a 72 empreses directives d’empreses d’economia social i cooperativa

 

En conjunt doncs, més de 100 empreses rebran acompanyament expert en les diferents fases de desenvolupament del seu projecte. Les empreses interessades a participar s’han d’inscriure a través del web del programa www.aracoop.coop

 

Així mateix, en les properes setmanes posarem en marxa una campanya de comunicació digital per difondre un conjunt de materials de divulgació i aprenentatge del model d’empresa cooperatiu. L’eix de la campanya serà una websèrie d’animació on 2 personatges, l’Ara i la Coop, explicaran, a través de la seva vida quotidiana, com les diferents modalitats de cooperatives donen resposta als reptes i necessitats de les persones d’avui dia.

 

A més d’aquesta sèrie hi ha un conjunt d’eines per aprendre a crear i gestionar cooperatives, com ara la Guia pràctica de constitució d’una empresa cooperativa, un recull de 50 preguntes freqüents sobre empreses cooperatives,l’ interactiu amb Vuit competències clau per a participar en el Consell Rector i vídeos sobre aspectes de la gestió cooperativa com la Participació i la Governança disponibles properament. També en les properes setmanes tindrem disponible una App de geolocalització que ens permetrà localitzar des de qualsevol mòbil o ordinador, les 4.000 cooperatives existents avui a Catalunya i els seus punts de venda.

 

Amb aquest conjunt d’accions i recursos volem continuar renovant, ampliant i enfortint l’economia social i cooperativa: per mostrar que és possible canvia les maneres de consumir, produir  gestionar, incidir més àmpliament en l’activitat econòmica i, en definitiva, per convertir l’economia social i cooperativa en una part important del model econòmic i social del futur que cal construir.

 

Esperant que aquesta informació sigui del vostre interès us desitjo un bon cap de setmana.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.