Les cooperatives construeixen Europa

El passat 24 de febrer es va dur a terme la presentació del projecte Cooproute a Brussel·les. Aquest projecte ha seleccionat un conjunt de cooperatives de tot Europa i les promou com a destinació de turisme sostenible tot donant a conèixer el patrimoni i la cultura cooperativa present a 14 països europeus.

 

El projecte mostra com el cooperativisme contribueix al desenvolupament del territori a nivell local, però també que es tracta d’un moviment transnacional que participa de la construcció europea compartint molts del valors de la Unió com ara la democràcia i l’aposta per un desenvolupament sostenible tant econòmicament com social i econòmica.

 

Entre les destinacions seleccionades hi podem trobar el Museu dels Pioners de Rochdale, la cooperativa Viseras que gestiona 3 museus a Sicília o la cooperativa Ardelaine de manufactura de llana de la regió de Rhône-Alpes a França.

 

Per part catalana han resultat seleccionades 5 cooperatives: L’Olivera, Vinícola de Nules, Biciclot, la Ciutat Invisible i la Cooperativa Falset-Marçà. Totes elles demostren la capacitat del cooperativisme per contribuir al desenvolupament del territori mitjançant activitats que generen impacte econòmic i social amb solucions innovadores que generen valor en el mercat. El cooperativisme, lluny de ser un vestigi del passat és clarament una opció per al futu

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.