Dimecres vam celebrar l’acte “Ara som més coop”, presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig i amb el què es va tancar la segona edició del programa aracoop. Una edició que ha aconseguit millorar els ja bons resultats de l’edició anterior. Enguany s’han realitzat més de 300 activitats en què han participat 6.600 persones i 200 empreses d’economia social i cooperativa. A més s’han produït 77 nous materials i recursos de formació i comunicació que es poden consultar al web del programa. En aquest vídeo podeu veure el “making-of”.

3

 

Més enllà dels resultats, un dels principals valors d’aquest programa és que s’ha fet en una col·laboració estreta entre el Departament i la Confederació i les federacions de cooperatives, i que s’ha aconseguit, a més, que 90 entitats col·laboradores es comprometessin amb els objectius del programa hi hagi aportat activitats, espais i d’altres recursos. Entre les entitats beneficiàries, les col·laboradores i les escoles i universitats que han participat, fins a 500 entitats de tot Catalunya han tingut alguna relació amb el programa.

 

Aquesta unió d’esforços fa possible permeabilitzar el conjunt del territori i diferents àmbits –educatius-professionals, empresarials – tot potenciant l’economia social i cooperativa, un model empresarial basat en les persones i en la cooperació que té molt de present i molt de futur. Hi ha dades que demostren el potencial de l’economia social i cooperativa. Hem sabut per exemple, que les cooperatives han assolit la xifra de gairebé 44.000 persones ocupades, nivells superiors als què hi havia abans de la crisi. També hem sabut recentment que les cooperatives agràries van augmentar el 2014 la seva facturació un 6,1% fins als 1.600 milions d’euros. En definitiva, com sempre diem, l’economia social i cooperativa crea valor econòmic i valor social.

 

Un exemple d’aquest doble valor de l’economia social i cooperativa el tenim en el Grup Entrem-hi, format per dues cooperatives: El Centre Especial de Treball Nou Verd, amb 102 treballadors, i l’Empresa d’Inserció Nou Set, amb 87 ocupats. Ahir, aquest grup cooperatiu va celebrar un acte de reconeixement a les 50 entitats col·laboradores del projecte Trenquem el Cercle, que lidera el grup i que té com a objectiu millorar la ocupabilitat de persones en situació o risc de vulnerabilitat social. Si voleu saber més sobre aquest interessant projecte, us recomano que veieu aquest vídeo.

 

2

 

Les empreses i entitats reconegudes en l’acte són un bon exemple de compromís social. Un aspecte que no és exclusiu de l’economia social i cooperativa, al contrari, convé que el màxim nombre d’empreses i entitats, independentment de la seva forma jurídica, hi apostin. En aquest sentit, dimarts passat vam tancar el cicle formatiu RSCat en el què hi ha participat més de 100 persones, que han pogut aprendre metodologies d’implantació de la Responsabilitat Social Empresarial. Per estar al dia de  tot el què fem en aquest àmbit recordeu que tenim actiu el portal RSCat, i des de fa unes quantes setmanes també estem presents a Facebook.

 

1

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.