Aquesta setmana hem posat en marxa el procediment express de creació de cooperatives que permetrà que els nous projectes cooperatius s’inscriguin en el Registre en només 2 dies hàbils des de l’entrada de la sol·licitud. Es poden acollir a aquest procediment les cooperatives agràries, de consumidors i usuaris, de serveis i de treball associat en què el nombre de socis no sigui superior a deu. Per fer-ho han d’utilitzar els models d’estatuts aprovats oficialment.

 

Aquest procediment era una previsió de la nova Llei de Cooperatives que establia un termini de 6 mesos per aprovar els models d’estatuts que el permetessin. En aquest sentit ens hem avançat àmpliament al termini establert per la Llei amb l’objectiu de facilitar al més aviat possible que els nous projectes puguin constituir-se amb més celeritat. Confiem que aquesta mesura, juntament amb d’altres incloses a la Llei incentivi la creació de cooperatives.

 

Per a què això passi, però -a més d’una normativa favorable- cal que hi hagi més projectes que es vulguin constituir en cooperativa. Cal que aquesta fórmula sigui coneguda i presentada d’una manera atractiva als futurs emprenedors i professionals. El programa aracoop té una línia de treball específica per difondre el model d’empresa cooperatiu a les diferents etapes educatives. En aquesta línia ahir es va celebrar la I Jornada Interuniversitària Internacional d’Economia Social i Cooperativa, organitzada per la Fundació Blanquerna, en què vam poder aprendre de les experiències com la del Quebec o la Universitat de Mondragón per apropar el món universitari als futurs professionals i emprenedors

image001

 

D’altra banda, aquesta setmana també hem endegat una nova edició del programa Consolida’t que dóna suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom. Enguany s’ha dotat el programa amb 1,2M€, amb un increment del 30 % respecte a l’any anterior, amb els que es preveu arribar a 700 treballadors i treballadores autònomes. Enguany s’ha ha ampliat el col·lectiu de persones beneficiàries a totes les persones treballadores autònomes, sense cap limitació respecte a l’antiguitat en el negoci. També s’hi inclouen autònoms que hagin fet fallida en el seu negoci, o aquells que es constitueixin amb els ajuts de la Garantia Juvenil.

 

Finalment, en l’àmbit de la Responsabilitat Social de les Empreses, aquesta setmana hem tingut l’ocasió de conèixer de primera mà l’experiència de KH Lloreda. Aquesta coneguda empresa, amb una plantilla d’uns 80 treballadors, disposa del reconeixement i posicionament de marca gràcies a la ferma aposta per la innovació i una forta inversió tecnològica que ha permès evitar la manipulació directa del producte per part de les persones treballadores, apostant així pel potencial humà, per una relació de confiança i una actitud col·laboradora per part de tots els membres de l’equip. La seva experiència demostra que la integració de la RSE en la gestió de l’empresa i l’adopció d’ estratègies col·laboratives redunden en un millors resultats empresarials.

 

image002 (2)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.