Avui s’ha celebrat, en el marc del programa aracoop, la I Trobada de cooperatives d’alumnes, presidida pel conseller d’Empresa i Ocupació , Felip Puig, i el president de la Federació Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, Josep Maria López Fumat. Més de 60 cooperatives d’alumnes de diferents escoles (tant escoles cooperatives com escoles públiques i privades convencionals) han participat en l’acte que vol posar les bases per a la creació d’una federació de cooperatives d’alumnes. El programa aracoop ha tingut una important incidència en la creació de moltes de les cooperatives que s’han donat cita avui. Només l’any 2015, aracoop ha donat suport a la creació de 28 cooperatives a 19 escoles, que s’uneixen a les més de 20 creades l’any passat.

 

La finalitat de les cooperatives d’alumnes és potenciar l’emprenedoria dels alumnes a través de la simulació de la creació d’una empresa cooperativa, on les decisions són preses pels alumnes que alhora són els responsables de la gestió social, econòmica de l’empresa i dels resultats de la seva activitat.

xavierlopez1

 

D’altra banda, aquesta setmana s’ha celebrat la 6a Setmana de la Responsabilitat Social, un esdeveniment que s’ha convertit en un referent per a la responsabilitat Social a Catalunya. En el marc de la Setmana, 19 empreses van rebre un distintiu com a Empresa Responsable, un segell que acredita les seves bones pràctiques en matèria de responsabilitat Social. L’acte va comptar amb la participació del secretari d’Ocupació i Relacions Laborals Joan Aregio.

 

Les empreses reconegudes, entre les que hi ha una àmplia representació de l’economia social i cooperativa, han estat Almécija Advocats, CanCet, De Guàrdia Cat, Fundació Claror, Fundació Joia, Fundació La Roda, GoFlow, Grupo Sifu, Grup Papelmatic, ICO Institut Català d’Oncologia, La Calaixera d’Arep, Ndavant, Apunts, Tarannà, The Social Coin, Synapcity, Mi Paisano, KTRing i Fundació Can Caralleu.

 

xavierlopez2

 

 

Una bona manera d’aprofundir en la Responsabilitat Social pot ser contractar serveis a proveïdors socials. Amb aquest objectiu, el proper 2 de desembre se celebra el Business With Social Value que posa en contacte Centres Especials de Treball amb empreses ordinàries per tal de facilitar que els primers puguin convertir-se en proveïdors dels segons. L’esdeveniment l’impulsa Icària Iniciatives Socials, una entitat sense ànim de lucre amb forma de societat anònima laboral que gestiona, entre d’altres iniciatives un Centre Especial de Treball.

 

Dimarts passat vam conèixer un altre interessant projecte d’integració laboral de persones amb discapacitat: la Fundació Integralia Vallès, Aquesta Fundació impulsada per DKV Integralia i la Mútua de Terrassa presta serveis d’atenció telefònica per la població dels centres d’atenció primària gestionats per MútuaTerrassa a les poblacions de Sant Cugat i  Olesa de Montserrat. Aquest projecte és fruit de la consolidació de la col·laboració entre ambdues entitats desde 2012, en un clar exemple que la cooperació pot generar nous projectes beneficiosos per a totes les parts i també per a la societat, en el què es coneix com triple win.

xavierlopez3

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.