Ahir vam finalitzar la sèrie de jornades de presentació de les novetats de la Llei de Cooperatives al territori amb una sessió celebrada a Tortosa amb la participació de la directora territorial de les Terres de l’Ebre, Mercè Miralles. La jornada va ser tot un èxit amb més de 40 participants, tant cooperatives com gestors i assessors públics i privats. Els assistents van fer força preguntes tant sobre la llei com sobre els ajuts i finançament per a l’economia social. El seu interès és un bon indicador que les mesures que estem prenent són útils per a millorar el cooperativisme en particular i l’economia social en general.

unnamed (1)

 

Més enllà del cooperativisme, però també en el marc de l’economia social, aquesta setmana s’ha celebrat també la segona trobada de Mutualitats de Catalunya, organitzada per la Federació Catalana de Mutualitats. El conseller d’Empresa i Ocupació va presidir el sopar de gala celebrat el dia 25 en el marc de la trobada.  Les mutualitats de previsió social són entitats d’economia social, amb funcionament democràtic i sense ànim de lucre que ofereixen cobertures asseguradores a 257.000 mutualistes, amb més de 822.000 subjectes protegits, l’11% de la població catalana. Les mutualitats atenen actualment entorn al  20% de la cobertura sanitària. Aprofundir en la col·laboració del sector públic amb les mutulitats pot millorar la gestió dels serveis sanitaris sense comprometre noves inversions que en aquests temps no són possibles.

 

unnamed (2)

 

D’altra banda avui mateix s’ha celebrat el Dia Internacional del Voluntariat. Per celebrar-ho la Federació Catalana de Voluntariat Social ha celebrat una jornada en la què s’ha presentat la Guia per a la implementació d’un model de Responsabilitat Social i de Voluntariat d’Empresa. El document té com a objectiu ser una eina per a les entitats que les ajudi a desenvolupar i implementar estratègies eficaces en la generació de projectes conjunts amb empreses. La via del voluntariat és una de les maneres amb què les empreses poden millorar el seu impacte social a l’hora que serveix per motivar i cohesionar les persones treballadores en un objectiu comú que trascendeix l’àmbit exclusivament laboral.

unnamed (3)

 

Una de les entitats que treu profit del voluntària és l’Associació Esclat, que aquesta nit celebra un sopar-concert solidari. L’Associació Esclat és una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral. Creada als anys 90, ha creat al llarg de la seva història diferents serveis per a aquestes persones: un centre de dia, una residència, una secció esportiva, una de Lleure i també, un Centre Ocupacional i un Centres Especial de Treball, Esclatec, per facilitar la inserció laboral d’aquestes persones.

 

Dia a dia veiem exemples que demostren que la cooperació entre l’economia social i el sector públic o el sector mercantil permet multiplicar els resultats en base a compartir objectius i recursos, sense que, moltes vegades, sigui necessari res més que la voluntat. Estratègies de cooperació públic privada, o de Responsabilitat Social Empresarial com el voluntariat corporatiu o la compra social poden ser molt beneficioses per a totes les parts implicades i també per al conjunt de la societat. En aquest sentit cal destacar també l’esdeveniment Business With Social Value, que se celebra la setmana que ve i que posa en contacte Centres Especials de Treball i empresa mercantil per tal de facilitar l’intercanvi comercial entre ells.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.