Avui ens hem traslladat a Lleida per celebrar la jornada “Cooperatives, empreses del segle XXI”, centrada en explicar les novetats de la nova Llei de Cooperatives i també els ajuts vigents per a l’economia social i cooperativa. Més de 30 persones, principalment gestors i assessors d’empresa, s’han inscrit a l’acte en què hi ha participat el director territorial d’Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau. Després de les sessions realitzades a Manresa, Tarragona i Girona, només ens restarà Tortosa, el proper dia 26, per haver explicat les novetats de la Llei arreu del territori.

 

D’altra banda ahir vaig assistir a la Jornada “Desenvolupament Sostenible: igualtat d’oportunitats en la inserció laboral”, organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC). La igualtat d’oportunitats en el treball, sense discriminacions per motiu de sexe, origen social i tampoc respecte a les característiques físiques o psíquiques, és, sense, dubte un dels principals vectors per aconseguir un desenvolupament econòmic sostenible i una societat cohesionada.

 unnamed (1)

En aquest sentit, el Govern s’ha proposat elaborar un Pla Nacional que orienti l’aplicació a Catalunya dels Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats per l’Assemblea General de Nacions Unides per a l’any 2030. El Pla contribuirà a mostrar el compromís i lideratge de Catalunya en aquest àmbit, i pot esdevenir una bona pràctica que pugui difondre’s internacionalment.

Per aconseguir un desenvolupament sostenible és molt important el compromís de les empreses, com a actors, no només econòmics, sinó també socials, a través de l’adopció de polítiques de Responsabilitat Social. En aquest àmbit avui s’ha publicat un nou número del butlletí RSCat i un interessant monogràfic dedicat a la Coresponsabilitat, és a dir, a la necessària implicació igualitària en les tasques domèstiques i de cura de les persones d’ambdós sexes. Aquest  és un dels principals obstacles per a què les dones tinguin les mateixes oportunitats que els homes en el desenvolupament de les seves carreres professionals, i també, no ho oblidem, per tal que les empreses puguin aprofitar plenament el talent femení per generar valor.

unnamed (2)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Completa la fórmula matemàtica per comentar si us plau * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.