Xavier López García

Nascut a Vilanova i la Geltrú l’any 1961.

Sóc diplomat en el Programa de Direcció General d’Empreses (PDG) per IESE.

He desenvolupat pràcticament tota la meva trajectòria professional en el món del cooperativisme i l’economia social. El 1989 vaig fundar l’empresa cooperativa Grup Qualitat en el sector immobiliari. Des del 1993 al 1999 vaig ser director gerent de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya. Des del 1999 al 2005 vaig ser vicepresident de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i secretari de la Confederació de Cooperatives de Trabajo Asociado de España.

Des del 1999 al 2005 vaig exercir com a director de màrqueting i comunicació del Grup Qualitat. Des de 2005, impulso i dirigeixo el Grup Clade, primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Des d’aquest lloc, he participat activament en el programa PARTNERS d’ESADE de cooperació público-privada. Fins ara, també he estat conseller de les cooperatives Abacus, Grup Qualitat i de CEPES (Confederació Empresarial Espanyola d’Economia Social) i membre del Consell General de CatalunyaCaixa.

Actualment i, des del gener de 2011, sóc director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

Comments are closed.